Lipstik
Dinding Blog

by Mell Amelia

Lipstik Dinding Indahkan Syurga Dunia Anda

Tarikh

Perkhidmatan pereka hiasan dalaman: pelaburan untuk keselesaan anda

Hari ini kami akan berbincang dengan anda mengenai perkhidmatan pereka dalaman, siapakah mereka dan bagaimana seorang pereka dalaman penting bagi anda.

Keinginan semula jadi mana-mana orang adalah untuk mencipta kecantikan dan keselesaan di rumah mereka. Seseorang berusaha untuk mewujudkan impian mereka sendiri, seseorang lebih suka mempercayai profesional dalam segala hal. Tidak ada salahnya jika anda ingin mencuba melakukannya sendiri. Sekiranya anda tidak bersedia menghabiskan wang dan masa tambahan untuk percubaan, perkhidmatan reka bentuk dalaman profesional akan sangat berguna.

 

Apa yang boleh dilakukan oleh pereka dalaman?

Rumah yang cantik dan sempurna selalu mempunyai suasana istimewa. Untuk menciptanya, anda memerlukan bukan sahaja pengubahsuaian dan perabot yang mahal, tetapi kemampuan untuk menggabungkan keutamaan estetika penghuni dengan undang-undang ergonomi, komposisi, pencahayaan, psikologi pengaruh warna dan banyak lagi aspek lain yang bersama-sama mewujudkan ruang hidup persepsi holistik.

Bagaimana mengatur perabot supaya setiap ahli keluarga dan tetamu yang berkunjung merasa selesa di rumah anda? Adakah kertas dinding baru akan kelihatan pudar dalam cahaya terang? Adakah soket di dapur akan mencukupi untuk perkakas rumah? Projek reka bentuk dalaman yang kompeten akan menjawab semua soalan ini dan tidak akan meninggalkan “kejutan” yang tidak menyenangkan kemudian hari.

 

Apa masalah utama yang diselesaikan oleh pereka dalaman:

 1. Membangunkan projek rekaan dalaman dengan mengambil kira semua keperluan dan kehendak yang diperlukan
 2. Menawarkan susun atur yang selesa dan berfungsi
 3. Menunjukkan bagaimana dalamannya akan kelihatan walaupun sebelum selesai berfungsi, dibantu teknologi moden seperti visualisasi 3D
 4. Membuat satu set gambar kerja untuk kontraktor binaan
 5. Menentukan jumlah tepat bahan penamat yang diperlukan, yang akan menghasilkan penjimatan kewangan yang besar

Pengubahsuaian boleh menggembirakan jika anda mempunyai pembantu yang boleh dipercayai di sebelah anda. Seperti yang diberitahu oleh banyak pelanggan kami ini, kerjasama dengan studio kami telah membantu mereka bukan sahaja untuk mewujudkan bahagian dalam rumah yang selesa, tetapi juga untuk menikmati proses transformasi kediaman mereka yang indah.

 

Apa perkhidmatan utama pereka dalaman?

Tugas utama pereka dalaman adalah membuat projek reka bentuk dalaman, yang terdiri daripada banyak dokumen – dari rancangan susunan perabot hingga visualisasi premis 3D dan menyusun bil bahan, perabot, lampu, dll.

Komposisi dokumentasi dalam projek reka bentuk yang lengkap biasanya merangkumi:

 1. Senarai gambar;
 2. Lukisan dimensi objek dengan merujuk kepada komunikasi kejuruteraan yang ada;
 3. Pelan susunan perabot dan peralatan;
 4. Pelan partisi yang akan dibina dengan penandaan bukaan tingkap dan pintu;
 5. Pelan siling yang menunjukkan jenis bahan yang digunakan, susun atur dan lain-lain;
 6. Pelan susun atur pencahayaan yang lengkap;
 7. Pelan elektrik (rangkaian elektrik) dan saluran elektrik;
 8. Pelan lantai yang menunjukkan jenis lantai dan kawasannya;
 9. Pelan penempatan peralatan paip dengan penyambungan outlet dan soket air;
 10. Susun atur jubin dan sebagainya;
 11. Lukisan produk yang disesuaikan (jika perlu);
 12. Visualisasi 3D premis

 

Apa perkhidmatan lain yang ditawarkan oleh pereka:

Penyeliaan projek
Ini akan memastikan bahawa hasil kerja penamat sama dengan projek reka bentuk yang diluluskan. Bahagian dalaman anda akan sesuai dengan apa yang anda lihat dalam rendering 3D, yang ditegaskan dan diharapkan. Tiada kejutan yang menakutkan! Di bawah seliaan pereka yang tegas, pembina anda akan meletakkan jubin sesuai dengan gambar, di tempat yang tepat mereka akan mengeluarkan titik pencahayaan, soket, dll. Anda boleh mengetahui lebih lanjut mengenai penyeliaan seni bina di sini .

Penyelesaian objek
Dengan menggunakan semua kemungkinan anggaran yang diperuntukkan secara rasional mungkin, pereka akan memilih semua elemen dalaman – dari kepingan perabot hingga langsir dan hiasan di rak. Selain itu, pereka akan membantu anda membeli semua ini dengan menguntungkan, mahir di pasaran dan menjalin hubungan perniagaan dengan pembekal dan pengeluar perabot, bahan binaan, lekapan paip, lampu dan komponen dalaman yang lain.

Hiasan dalaman
Dekorasi adalah bahagian akhir dari reka bentuk dalaman. Sebagai sebahagian daripada hiasan, pereka bekerja dengan tekstil, memilih lukisan, gambar dan elemen hiasan lain, dan juga meletakkannya mengikut urutan yang diperlukan.

Perundingan dalaman
Sering kali pelanggan tidak memerlukan projek reka bentuk yang lengkap, tetapi hanya perlu mendapatkan beberapa tip reka bentuk. Dalam kes ini, pereka memberikan nasihatnya.

 

 

Perancang yang baik akan selalu mendengar dengan terperinci semua kehendak dan keraguan pelanggannya, memberi komen secara terperinci, menawarkan penyelesaian yang paling munasabah untuk sebarang masalah dan menjawab semua soalan. Pada akhirnya, pereka membuat bahagian dalaman agar selesa dan selesa bagi orang tertentu, dan juga keluarganya. Oleh itu, mendengar dan memahami pelanggan adalah salah satu tugas terpenting dalam kerja pereka. Dengarkan, fahami dan tawarkan, menggunakan pengetahuan dan pengalaman profesional anda, pilihan paling optimum untuk keadaan tertentu, dengan mengambil kira selera, watak, usia, profesi, gaya hidup dan minat mereka yang akan tinggal di kawasan dalaman yang diciptakan.

Terima kasih kepada pereka, anda dapat mengatur sepenuhnya proses pembaikan dan melaksanakannya dengan seliaan yang ketat. Dan ini akhirnya menjimatkan bukan sahaja masa dan wang, tetapi juga yang tidak dapat dianggarkan oleh kos kewangan – kegelisahan, ketenangan dan jiwa pemilik.

 


 

Di studio “Lipstik Dinding” kami cuba memanfaatkan sepenuhnya pengalaman dan pengetahuan kami untuk membuat ruang dalaman yang benar-benar hebat.
Pesan konsultasi percuma dari pereka terkemuka kami dan ketahui bagaimana kami akan mewujudkan bahagian dalaman terbaik untuk anda!
Hubungi kami untuk konsultasi sekarang!

 

ARTIKEL
LAIN

ABOUT US

RECENT POST

FOLLOW US ON FACEBOOK

FOLLOW US ON INSTAGRAM

This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.

Get Your Free Consultation

Fill in your details and weโ€™ll be in touch

LIPSTIK DINDING

Interior Design & Renovation

info@lipstikdinding.com

+603-5524 4271

We work for you
from Monday to Friday from 10 to 19